Важно!

::: РОЖДЕСТВЕНСКИ :::
::::::::::::: ПОСТ :::::::::::::


11 декември:
Преп. Даниил Стълпник. Преп. Лука Стълпник

12 декември:
Св. Спиридон, еп. Тримитунтски Чудотворец
За храма и енорията
Св. вмчк Димитър Солунски Духовно ръководство Айтоска енория Връзка с храма Документи На поклонение От Светия Синод
Православие
1. Молитви 2. Още 3. Постите 4. На прага на храма 5. Вяра и живот 6. Притчи
1. Молитви - Псалом 36

Псалом 36 (Псалом Давидов)

Не ревнувай на злодейците, не завиждай на ония, които вършат беззаконие, защото те като трева ще бъдат скоро покосени, и като зелен злак те повяхват.

Уповавай се на Господа и върши добро; живей на земята и пази истината.

Утешавай се с Господа, и Той ще изпълни желанието на сърцето ти.

Предай пътя си на Господа и Нему се уповавай, и Той ще извърши и ще изведе като светлина твоята правда, и твоята справедливост - като пладнина.

Покори се на Господа и Нему се надявай. Не ревнувай на оня, който успява в пътя си, на човек, който лукавствува.

Престани да се гневиш и остави яростта; не ревнувай дотолкова, че да правиш зло, защото тези, които вършат зло, ще бъдат изтребени, а ония, които се уповават на Господа, ще наследят земята.

Още малко, и нечестивеца не ще го има; ще погледнеш на мястото му, и - няма го. А кротките ще наследят земята и ще се насладят с много мир.

Нечестивецът замисля зло против праведника и скърца зъби против него, а Господ се надсмива над него, защото вижда, че денят му иде.

Нечестивците вадят меч, изопват лъка си, за да повалят бедния и сиромаха, за да прободат ония, които вървят по прав път; мечът им ще се забие в тяхното сърце, и лъковете им ще се пречупят.

Малкото у праведника е по-добро от богатството на много нечестивци, защото мишците на нечестивците ще се сломят, а праведниците Господ подкрепя.

Господ знае дните на непорочните, и тяхното притежание ще пребъде вечно: в усилно време няма да бъдат посрамени и в гладни дни ще бъдат сити; а нечестивците ще загинат, и враговете Господни като агнешка тлъстина ще изчезнат, в дим ще изчезнат.

Нечестивецът взема в заем и не връща, а праведникът се смилява и дава, защото благословените от Бога ще наследят земята, а проклетите от Него ще бъдат изтребени.

Господ укрепи стъпките на такъв човек и благоволи към неговите пътища: кога да падне, не пада, защото Господ го поддържа за ръка.

Бях млад, вече остарях, и не видях изоставен праведник, нито потомците му хляб да просят: той всеки ден се смилява и на заем дава, и неговото потомство ще бъде благословено.

Избягвай злото и върши добро, и ще живееш вечно защото Господ обича правдата и не оставя Своите светии; те вечно ще бъдат запазени; (а беззаконниците ще бъдат изхвърлени) и потомството на нечестивите ще бъде изтребено. Праведниците ще наследят земята и ще живеят на нея вечно.

Устата на праведника изказват премъдрост, и езикът му изговаря правда. Законът на неговия Бог е в сърцето му; стъпките му няма да се поклатят.

Нечестивецът дебне праведника и търси да го умъртви; но Господ няма да го предаде в негови ръце и няма да допусне да го обвинят, когато бъде съден.

Уповавай се на Господа и се дръж о Неговите пътища: и Той ще те въздигне, за да наследиш земята; и когато бъдат изтребвани нечестивците, ти ще видиш.

Видях страшен нечестивец, как се ширеше като вкоренено многоклонесто дърво; но той премина, и го няма; търся го, и го не намирам.

Наблюдавай непорочния и гледай праведника, защото бъднината на такъв човек е мир; а беззаконниците всички ще бъдат изтребени; бъднината на нечестивците е гибел.

От Господа е спасението на праведниците. Той е тям защита в скръбно време; и ще им помогне Господ и ще ги избави; ще ги избави от нечестивците и ще ги спаси, защото Нему се уповават.


Създадено на: 15/09/2017 - 08:08
Обновено на: 15/09/2017 - 08:08
Категория : 1. Молитви
Страницата е посетена 129 пъти


Версия за печат Версия за печат     Отпечатай Отпечатай

react.gifКоментари:


Всe още няма коментари.
Добавете първи коментар!


Православни връзки
Препоръчваме
Енорийски вестник

Брой трети от единадесетата година

на в-к "Православни вести" излезе на 26 ноември 2017 г.(тринадесета Неделя след Неделя подир Въздвижение, преп. Алипий Стълпник, преп. Яков Отшелник, св. Стилиан Пафлагонийски). Копие от вестника може да изтеглите от ТУК

broi124.png

Регистрация

 Брой на членовете 42 членове


Изпрати съобщение.
в момента онлайн:


няма посетители
Календар

Уебмастер
Напиши на Александър Звезданов  Обратна връзка
Добавикъм предпочитани  Предпочитани
Препоръчай на приятел  Препоръчай!
Мобилна версия   Мобилна версия
Посещения

 463485  общо

 15 посетители онлайн

^ Нагоре ^

© Църковно настоятелство при храм "Св вмчк Димитрий Солунски" - гр. Айтос, 2007 - 2017 г
GuppY - http://www.freeguppy.org/    Site powered by GuppY v4.5.18 © 2004-2005 - CeCILL Free License   GuppY - http://www.freeguppy.org/

Страницата е генерирана за 0.03 секунда